В Україні триває дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. У сусідній Польщі, де перебуває велика кількість українських чоловіків військовозобов'язаного віку, з'явилися наміри скорочувати допомогу біженцям.

Як аргументи зовнішньополітичне відомство Польщі назвало скорочення матеріальної допомоги - мотивацією для повернення в Україну, і вступ до ЗСУ.

За інформацією місцевих медіа, голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що країни Євросоюзу знижують мобілізаційний потенціал України, сплачуючи допомогу біженцям.

Радослав Сікорський, фото liga.net
Радослав Сікорський, фото liga.net

Він заявив, що Україні зараз передусім потрібна військова техніка та війська.

Популярні новини зараз
Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати "За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався
Показати ще

"Очевидно, що затримка Конгресу США з ухваленням пакету допомоги була сумною, але й затримка українців із ухваленням закону про мобілізацію теж. А ми знижуємо мобілізаційний потенціал, виплачуючи допомогу українським біженцям", – сказав Сікорський.

Українські чоловіки у Польщі, скріншот: Telegram
Українські чоловіки у Польщі, скріншот: Telegram

Він також зазначив, що у Польщі українські біженці не отримують соціальної допомоги.

"Якщо вони перебувають під захистом ЄС як біженці, вони отримують 200 євро на місяць на кожну дитину, зараховану до польської системи. У Західній Європі вони отримують іншу допомогу. Це є фінансовим стимулом для молодих чоловіків і жінок, які могли б повернутися додому, щоб захищати свою країну. Ми не повинні субсидувати непокору», – наголосив Радослав Сікорський.

Нагадаємо, економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК.

Раніше повідомлялося, як переоформити автомобіль без військового квитка - до ТЦК можна не ходити.

Також, в українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою.