В Україні триває дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Нещодавно стало відомо, яке саме "покарання" чекає на 16-річних українців, які не стали на військовий облік.

В Україні кожен юнак, який досяг 16 років, має стати на військовий облік у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. За невиконання цієї вимоги можуть бути накладені штрафи на батьків чи опікунів.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Візит до ТЦК, скріншот: Facebook
Візит до ТЦК, скріншот: Facebook

Невиконання цього обов'язку у 16 ​​років не створює перешкод для виїзду за кордон. Однак, після досягнення повноліття ситуація змінюється, і вимоги щодо перебування на військовому обліку стають суворішими.

Популярні новини зараз
Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду Гени, які передає тільки мама: як вона формує характер і емоційний стан дитини Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок
Показати ще

Процедура постановки на облік включає відвідування ТЦК та СП та проходження медогляду. Водночас, у серпні 2024 року уряд прийняв нові правила, які полегшують цей процес для певних громадян.

Військовий облік юнаків, скріншот: YouTube
Військовий облік юнаків, скріншот: YouTube

Згідно з новими нормами, частина чоловіків віком від 16 до 25 років буде автоматично поставлена ​​на облік при отриманні паспорта. Це також стосується тих, хто оформлює паспорт у консульствах України за кордоном, та не потребує проходження військово-лікарської комісії.

Нагадаємо, як переоформити автомобіль без військового квитка - до ТЦК можна не ходити.

Раніше повідомлялося, в українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою.

Також, за кордон уже не випустять: яку перепустку потрібно мати 17-річним українцям.