В Україні демобілізація неможлива, поки триває військовий стан. Про це заявив нардеп Сергій Рахманін в інтерв'ю "Українській правді". Він сказав, що доки не буде скасовано воєнного стану, жодного звільнення з військової служби не буде.

Рахманін додав, що під час обговорення мобілізаційного закону він пропонував звільняти деяких військовослужбовців, які відслужили 24 місяці, з яких 18 – у зоні бойових дій. Однак Генштаб проти дострокового звільнення, бо неясно, коли завершаться бойові дії.

"Поки не буде скасовано військове становище і не завершиться війна тим чи іншим способом, демобілізація не може бути за визначенням. Є указ президента про мобілізацію. Ось коли буде видано указ про демобілізацію, всі мобілізовані будуть звільнені в запас."

Українські захисники, фото: Telegram//"Магура"
Українські захисники, фото: Telegram//"Магура"

"Генштаб вважає: оскільки термін завершення бойових дій невідомий, а масштаб бойових дій навряд чи змінюватиметься, то вони поки що виступають проти дострокового звільнення громадян з військової служби."

Популярні новини зараз
"Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти" Найталановитіші люди народжуються під цими знаками Зодіаку: які 3 сузір'я вирішують усе Українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосів Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні
Показати ще

Також він прокоментував слова свого колеги Романа Костенка, який говорив про можливу демобілізацію. Костенко мав на увазі, що людей із проблемами зі здоров'ям чи сімейними обставинами можна було б звільнити, якщо вони відслужили потрібний час.

Крім того, Рахманін розповів, що комітет із нацбезпеки пропонував знизити призовний вік з 25 до 20 років, але Генштаб не вважав це за необхідне зараз.

Нагадаємо, хто може принести повістку: від них точно не чекають

Раніше ми писали про те, що в Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що втік до іншої країни"

Крім того, Знай.ua повідомляв, Польща хоче припинити допомогу для українських біженців