Нардеп від "Слуги народу" Ігор Фріс попередив про можливі серйозні проблеми через неправильно оформлені повістки, які надсилаються поштою. Він зазначив, що якщо пошта повідомить, що людина не проживає за вказаною адресою, це може призвести до негативних наслідків.

Серед них – відкриття виконавчого провадження, арешт рахунків або майна, навіть якщо людина фактично не отримала повістку.

Повістки розсилатимуть поштою. Фото: nta.ua
Повістки розсилатимуть поштою. Фото: nta.ua

Фріс сказав, що якщо пошта неправильно доставить повістки або вони будуть оформлені неналежним чином, це може призвести до серйозних проблем для військовозобов'язаних. Неправильна доставка може стати підставою для виконавчого провадження, арешту майна чи рахунків, що може спричинити серйозні збої в системі та негативно вплинути на суспільство.

Адвокат Ростислав Кравець відреагував на слова Ігора Фріса:

Популярні новини зараз
Нижче вже не буде? Озвучено курс долара на кінець осені "Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти" Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року
Показати ще

«Напевно нардеп Фріс поїв несвіжих морепродуктів, які вплинули на його сприйняття свідомості. У нас наразі немає інституту прописки та вільне місце проживання гарантовано конституцією та конвенцією про захист прав та свобод. На жаль, депутати демонструють повне незнання законів та конституції України, тому будь- які санкції та повістки про які розповідає Фріс — незаконні. Особа має права не приймати кореспонденцію. В неї немає обов’язку бігати по постійно заглядати у поштову скриньку. Тому все це — паплюження державної влади і повне знепилювання інститути парламентаризму, який дискредитується таким нардепом. Важко коментувати те, що кажуть особи, адже відносно їх є великі сумніви, щодо їх сприйняття реальності», — каже адвокат.

Повістка, скріншот: YouTube
Повістка, скріншот: YouTube

«Тому заява нардепа Фріса про серйозні наслідки для людей, які не проживають за своєю адресою, не стільки залякування, скільки дискредитація парламентаризму в Україні. Хоча і так вже ніхто не сприймає нардепів. А заява в черговий раз підтверджує вкрай низький рівень осіб, які випадково потрапили до парламенту. Якщо ж нардепи протягнуть закон про відкриття виконавчого провадження, арешту рахунків чи майна, навіть якщо людина не отримала повістку, то треба буде споруджувати шибениці. І саме таким чином розв'язувати питання про захист своїх прав інших шляхом, якщо це неможливо робити в рамках закону. Адже блокування рахунків стане вбивством економіки України та остаточним знищенням країни, як суверенної, правової та незалежної держави», — резюмує адвокат.

Нагадаємо, постійно мати при собі: які документи можуть перевірити на вулиці

Раніше ми писали про те, що інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Крім того, Знай.ua повідомляв, потрібно зробити перед мобілізацією: чоловікам дали пораду щодо роботи