Сержант із 3-ї механізованої роти Третьої окремої штурмової бригади, якого знають за позивним "Пітбулем", жорстко висловився про роботу ТЦК.

Він розкритикував те, як чоловіків у віці 40-50 років "заштовхують у намиста" і відправляють на фронт, навіть якщо ті не горять бажанням брати участь у бойових діях.

"Наскільки я знаю, більше половини (працівників ТЦК, - ред.) – вони не брали участь у бойових. Вони навіть не знають що це таке. Їм аби відправити людину, поставити галочку і все – відзвітувати перед начальством", – заявив він.

ТЦК та поліція перевіряють маршрутку
ТЦК та поліція перевіряють маршрутку

Особливо його обурило те, що більшість працівників ТЦК самі ніколи не були на фронті та не знають, що таке справжні бойові умови. Він упевнений, що перш ніж відправляти інших, вони мали б самі випробувати війну на собі.

Популярні новини зараз
Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади "Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

На думку "Пітбуля", це призводить до того, що на передовій опиняються невмотивовані люди, які створюють проблеми для решти солдатів. Це, за його словами, ніяк не сприяє ефективній роботі на передовій.

ТЦК, воєнкоми, мобілізація
ТЦК, воєнкоми, мобілізація

"Пітбуль" запропонував більш логічну, на його думку, альтернативу: на фронт краще відправляти поліцейських із бойовим досвідом, а не тих, хто не готовий до військових дій.

Його основна думка проста: люди без бажання воювати лише ускладнюють ситуацію, а військкомати повинні думати не лише про виконання плану, а й про те, як це позначиться на бойових підрозділах.

Нагадаємо, чи можна відмовитися від повістки і не платити штраф

Раніше ми писали про те, що чоловіки мають два тижні, щоб уникнути блокування рахунків від ТЦК

Крім того, Знай.ua повідомляв, життя ухилянтів перетворять на пекло: як покарають тих, хто ігнорує штрафи від ТЦК