В Україні оформлення інвалідності для ветеранів стало надзвичайно складним і тривалим процесом. Ветеран Ігор Салій розповів про свій досвід проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), вказуючи на бюрократичні перепони і затримки.

Салій, колишній командир 5-ї роти 126-го батальйону та майор, успішно реабілітувався після поранень і досяг значних успіхів у стрільбі з лука. Він виграв "Кубок Воїнів" Ліги Нескорених та отримав "золото" на змаганнях Повітряних сил і морської піхоти США.

У квітні Ігор Салій пройшов військово-лікарську комісію та отримав направлення на медико-соціальну експертну комісію (МСЕК). Однак процедура виявилась надзвичайно бюрократичною і затяжною: МСЕК працює лише два дні на тиждень і обслуговує за талонами, що призводить до великих черг.

Салій навів випадок чоловіка з ампутацією, який чекав на оформлення документів і навіть приніс гранату до МСЕК через затримки. Ігор Салій також зіткнувся з проблемами: після подачі документів йому обіцяли зв’язатися через два тижні, але відповіді довелося чекати чотири місяці. Виявилось, що документи знайшли випадково під час прибирання.

Популярні новини зараз
Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Салій публічно розкритикував лікаря за затримки і пообіцяв боротися за права ветеранів та покращення системи обробки документів. Він підкреслив, що подібні проблеми не можуть залишатися без уваги.

"Пройшло 4 місяці, мені дзвонить бабка і каже: "Я тут в кабінеті прибирала і знайшла ваші документи, зателефонувала лікарю, він сказав — хай забирає і їде в цивільний МСЕК" … Лікаря я не знайшов там, але приїхав точно так, як і мій попередник з черги! Якщо б цей лікар читав мій діагноз, знав би що я *банутий шизофрєнік і поранення повʼязане з захистом Батьківщини!", — обурюється офіцер Центру масштабування технологічних рішень.

"Через таких гн*д кожен ветеран почувається як лайно, яким, коли було потрібно, скористалися, а зараз підтерлися! Але так не буде, поки я дихаю… Я вам клянусь, де б я не був, чим не займався, буду рвати за кожного пацана та дівчину, які пройшли пекло і мають таке відношення до себе!", — резюмував він.

Нагадаємо, ветерана після поранення ВЛК визнало вагітним: протікає з ускладненням

Раніше ми писали про те, що ВРП не скасовує відставку Симоненко: російський паспорт не завадив довічному утриманню

Крім того, Знай.ua повідомляв, серйозні зміни у законі про мобілізацію: що треба знати чоловікам